Toliko smo puta pisali na temu ljubavnih odnosa i gde se nalazi ključ uspeha u vezama. Svaki put su tolerancija i kompromisi navođeni kao obrasci ponašanja koji su u tom smislu neophodni, jer ljubav sama po sebi nije dovoljna. Ili dogovor kuću gradi - jednostavnije rečeno. 

 

Ipak, da li postoji neka granica preko koje ne treba da prelazimo? I kako da prepoznamo onaj momenat kada smo potpuno zanemarili svoje potrebe i sve podredili potrebama voljene osobe? Ponekad je i to sasvim u redu, i ljubav i jeste kada nismo uvek sami sebi na prvom mestu, ali ne na način koji bi ugrozio nas same i ono što mi suštinski jesmo.

Detaljnije na temu kompromisa na koje ne treba da pristajete u ljubavnim vezama, biće reči u nastavku. 

Odricanje od svojih strasti i odustajanje od ambicija

Suština ljubavnog odnosa koji počiva na međusobnom poverenju i uvažavanju upravo je u podršci i ohrabrenju koje dolazi od partnera. Savim je normalno da svako od nas ima svoje ambicije, bilo da su u pitanju poslovna dostignuća, želja za obrazovanjem, ili je pak reč o hobijima koji nas ispunjavaju, i ulazak u ljubavnu vezu ili brak ni na koji način ne treba da znači odustajanje od istih. 

Ukoliko vaš partner od vas zahteva da upravo to učinite to je samo pokazatelj njegove vlastite nesigurnosti, ali i nešto preko čega ne treba da pređete, jer tako vi sami nikad nećete biti ispunjeni i srećni. 

Menjanje fizičkog izgleda

Jedno veliko NE od nas kada je ova tema u pitanju! Fizički izgled je jedna vrlo delikatna tema, jer od načina na koji u tom pogledu doživljavamo sebe zavisi i naše samopouzdanje, način na koji komuniciramo sa drugima i sl. Svakako, treba biri odgovoran prema sebi i svom izgledu i zdravlju, voditi računa o ishrani, redovno trenirati itd. I svakako zavoleti sve svoje mane, jer je savršenstvo u nesavršenosti.

Naravno, ukoliko želite da promenite nešto u pogledu svog fizičkog izgleda, u smislu da želite da se podvrgnete nekom estetskom zahvatu, i to je sasvim u redu, ali ta želja MORA da potekne od vas samih!

Ukoliko partner od vas zahteva da se na taj način "ulepšavate" za njega, iako vi lično ne osećate potrebu za tim, to je definitivno kompromis na koji ne treba da pristanete zarad nečije ljubavi. 

Uvek čekati na njegovo odobrenje

Naravno da sa svojim partnerom treba da se konsulutujete oko stvari koje se tiču oboje, kao i da je zajedničko planiranje ključ uspešne ljubavne veze. Ipak, to ne znači da vam je sa svaku sitnicu potrebno njegovo aminovanje.

Ukoliko se dogovarate za viđanje sa prijateljima, želite sebi da priuštite nešto novo od garderobe, želite da krenete na neki edukativni kurs ili ples i sl, to su stvari o kojima možete i treba da odlučujete sami, kao odrasla i samostalna osoba.

Promeniti ono što vas suštinski određuje

Svako od nas sam izgrađuje sebe, formira stavove i mišljenje koji podrazumevaju određeni pogled na život i čitav jedan sistem vrednosti prema kojima se upravljamo.

To je ono što čini našu ličnost i što nikad ne treba da to žrtvujemo zarad drugih, kako bismo se nekom dopali i ukopili u njegovu sliku idealne žene, jer tako ćemo se odreći sebe samih. 

Verujemo da vam sve ove smernice mogu biti od pomoći, kako biste u pogledu pojedinih stvari bili realniji, i kako biste bili srećniji bilo u vezi u kojoj se trenutno nalazite ili u nekoj koja vas čeka u budućnosti. 

http://mogujatosama.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner