Majčinstvo nije ropstvo, majčinstvo je najljepši posao na svetu, koji je plaćen čistom ljubavlju Neki ljudi misle da imaju pravo zadirati u tuđu privatnost, komentarisati i osuđivati tuđe postupke, a da pritom ne znaju ni kakav život živi ta osoba, ni zbog čega radi bilo što.

 

Majke koje vode računa o sebi su često na meti kritika, a savršen odgovor strancima koji brinu tuđe brige našli smo na stranici Nemajka.rs:

"Кakva to majka ide na kafu s prijateljicama ?!

Кakva to majka vežba ?!

Кakva to majka ide u SPA ?!

Кakva to majka povremeno uradi nešto za sebe, kupi sebi nešto ?!

Кakva to majka ide kod frizera, ide na nokte ?!

Кakva to majka ponekad ode iu kafić ?!

Кakva to majka povremeno želi odmor od materinstva ?!

Кakva to majka može ikada izdržati duže od minute bez svojih čeda ?!

Evo kakva: nemajko. Žena. Osoba. Obična smrtnica. Čovek.

Majka koja zna da mora biti srećna i zadovoljna, da bi joj i porodica bila srećna i zadovoljna. Majka koja zna da lepota i sreća dolaze iznutra, a to iznutra kreće kada smo zadovoljni i "spolja". Majka koja zna da nije zdravo biti rob nikome. Majčinstvo nije ropstvo, majčinstvo je najljepši posao na svetu, koji je plaćen čistom ljubavlju.

Кako na svakom poslu imamo pauze, tako ih i od materinstva zaslužujemo: da napunimo baterije, sredimo nokte, podrez kosu, i zašije od sreće i zadovoljstva. Napravi povremeno nešto za sebe, samo za sebe. Neka to bude i najobičnija sitnica; ali ta sitnica će te podsetiti da si živa, i da i ti zaslužuješ "Ja" vreme. Zasijaj prvenstveno sebi, pa ćeš onda sejati i deci, i suprugu. Jer, kada je srećna mama, sretna je i cela porodica.

nemajka.rs / stil.kurir.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner