Feng šui - 5 stavri koje u svom domu treba da uradite tokom epidemije virusa! Donose dobro zdravlje i eneriju isceljenja...

Feng šui ima brojne savete koji mogu pomoći da poboljšate svoje zdravlje i opštu dobrobit u svom domu.

Prema feng šui tradiciji postoji direktna veza između zdravlja i energije koja vlada u vašem domu.

Koliko je energetski zdravo vaše okruženje? Koliko je zdrava energija u vašoj spavaćoj sobi? Kakav je kvalitet vazduha u vašem domu?

Sva ova pitanja neophodna su za ostvarenje zdravlja porodice, a evo na kojih 5 faktota prema feng šuiju treba da obratite pažnju:

1. Vazduh

Pitanje zagađenja vazduha na otvorenom je dobro poznato, dok je malo ljudi svesno da je zagađenje vazduha u zatvorenim prostorima zapravo mnogo gore od spoljnog. Osim ako ne živite i / ili radite u zaista zelenoj, ekološkoj zgradi, morate stalno raditi na kvalitetu vazduha u svom prostoru. To u osnovi znači da nikakvi feng šui lekovi ne pomažu ako kvalitet vazduha nije dobar.

Najlakši način da se pobrinete za kvalitet vazduha u vašem domu ili kancelariji - a istovremeno u velikoj meri poboljšava i feng šui energiju - je pomoć vrhunskih prirodnih sredstava za prečišćavanje vazduha. Dobre feng šui biljke za pročišćenje vazduha možete pronaći u bilo kojoj cvećari. Nabavite dracenu, paprat, zeleni hlorofitum ili sobni bršljen. Osim što će pročistiti vazduh, ove biljke će doneti i efekat prirode u vaš dom i pozitivnu energiju.

2. Svetlo i boje

Kvalitet prirodne svetlosti i određene boje su ključni za zdravlje i vitalnost prem feng šuiju. Birajte svetiljke koje najviše podsećaju na prirodnu svetlost i koristite što više živih, veselih boja u svom domu, a izbegavajte tmurne nijanse.

Raznobojno cveće i umetničke slike u veselim nijansama mogu doneti duh zdravlja u vaš životni prostor.

3. Feng šui polje zdravlja

U svakom domu postoje određena područja (utvrđena bagua mapom) koja utiču na različita polja vašeg života. Prema feng šuiju zdravlje zavisi od uređenja celokupnog prostora, ali dva segmenta u domu su presudna za dobro zdravstveno stanje. Prvo je središte, centralni deo vašeg života, drugo polje zdravlja i porodice.

Veruje se da u ovim poljima treba da imate elemente drveta, vode, feng šui figure za sreću ili razne skulpture koje simbolizuju radost.

4. Stvorite spa energiju u svom kupatilu

Kupatilo je najveći izazov tza feng šui, jer je to prostor u kojem se može razviti najviše negativne energije. pre nego što stvorite spa užitak u svom kupatilu, važno je da prvo počistite nered i popravite sve slavine iz kojih curi voda. Veruje se da nekontrolisanje curenje vode odnosi dobru energiju iz doma.

U kupatilu stavite mirišljave sveće, izbacite bespotrebne stvari, ubacite određene biljke i esencijalna ulja koja opuštaju. Osim zdravlja, ovakva energija u domu pozitivno će uticati i na feng šui energiju u celom domu.

5. Spavaća soba

U spavaćim sobama provodimo puno vremena tokom našeg života, zato je važno da prvenstveno u njima stvorite pozitivnu energiju. Čak iako izgledaju lepo, spavaće sobe mogu biti izvor negativne energije koje loše utiču na zdravlje, emotivne odnose i celokupnu dobrobit u domu.

Privlačenje dobre energije u sppavaću sobu treba da postane deo vaše dnevne rutine. Jednostavni koraci, poput provetravanje prostorije, obezbeđivanje prirodne svetlosti, dobrog protoka vazduha, čine da oplemenite svoj prostor za spavanje. Takođe, izbegavajte da skladištite stvari ispod kreveta i održavajte orman čistim i organizovanim.

Izvor: Lovesensa

  • 1 o

e-max.it: your social media marketing partner