Najčešće ljudi ne mogu da identifikuju uzrok anksioznosti, a mnogi smatraju da se ovo stanje javlja bez razloga. Evo na kojih 7 faktora rizika ukazuju stručnjaci...

 Svi znamo šta je to tetoviranje. Mnogi od nas imaju tetovaže, ali znate li koliko je to zapravo opasno za vaše zdravlje?

San je, najverovatnije, jedno od najboljih uživanja za čoveka.

Dobro odabrani položaj za vreme spavanja pomoći će našem bržem oporavku snage i vraćanju energije kako bismo, sutradan, bili spremni za obavljanje naših svakodnevnih zadataka.

Loša ishrana i previše vremena povedenog u izležavanju ispred TV ekrana, uz pivo ili sokove i grickalice, siguran su način za priličan porast rizika od srčanog udara. Tu, međutim, postoje i neki, ne baš toliko očigledni, faktori koji, na godišnjem nivou, dovode od 1,5 miliona srčanih udara i 500.000 smrtnih slučajeva, kao posledice toga.

Nisam majka i nisam svesna koliko porođaj može da bude bolna stvar u životu jedne žene, ali bol koju sam osetila dok je u meni tutnjala bakterija Ešerihija koli, najžešći je.
 

Istraživanja i statistike pokazuju da se poslednjih godina registruje sve više autimunih oboljenja, koja ukoliko se ne prepoznaju na vreme i ne tretiraju adekvatno, mogu izazvati ozbljnije zdravstvene komplikacije. Medicina razlikuje preko 80 ovakvih stanja, a neka od njih su npr. lupus, reumatoidni artritis, Hašimoto sindrom itd.