Naučnici tvrde da naše telo sintetiše oko stotinu hormona i od kojih je njih šest važno za žensku lepotu. Oni doprinose elastičnosti naše kože, čuvaju našu mladost, pa čak i doprinose dobrom raspoloženju. Međutim, iz nepoznatih razloga, ponekad naše telo ne uspeva da ih proizvede dovoljno pa se nivoi hormona smanjuju, a osoba počinje da stari prerano. Dobra vest je da postoje pouzdane metode za uspostavljanje ravnoteže hormona.

Istraživanja vršena u ovoj oblasti proučavala su različite varijable koje mogu doprineti razvoju poremećaja u ishrani i nezadovoljstva sopstvenim telom, te su prepoznati biološki, genetski, psihološki, sociokulturološki i porodični faktori.

Ovi mirisi bude lepe uspomene i svaki udah donosi sreću!

Ako vas miris kreme za sunčanje podseća na dane provedene na plaži i tropska zadovoljstva, ako vas svečana aroma bora podseća na zimske praznike, ako volite miris sveže isečene trave - niste jedini. Ovi mirisi usrećuju čoveka.

Hronični stres i negativne emocije, kao što su bes i cinizam, povećavaju rizik za razvoj kardiovaskularnih bolesti.
 

Pantenol je alkohol proteinske kiseline. Obiluje vitaminom B5, pa ga iz tog razloga nazivaju i provitaminom B5. Najčešće se koristi u kozmetici i kao takav može se pronaći i kao provitamin B5, bepathen, pantothenol, dexpanthenol, pantotheny. Pantenol u sebi sadrži pantotensku kiselinu koja je jedan od najvažnijih sastojaka koenzima A, koji je glavni za metabolizam ćelija.

Samo jednom u deset godina se može oboleti od gripa, otprilike 4-5 puta u životu. Ovo ostalo su bolesti koje liče na grip, otkrio je dr Nestorović.