San je, najverovatnije, jedno od najboljih uživanja za čoveka.

Dobro odabrani položaj za vreme spavanja pomoći će našem bržem oporavku snage i vraćanju energije kako bismo, sutradan, bili spremni za obavljanje naših svakodnevnih zadataka.

Loša ishrana i previše vremena povedenog u izležavanju ispred TV ekrana, uz pivo ili sokove i grickalice, siguran su način za priličan porast rizika od srčanog udara. Tu, međutim, postoje i neki, ne baš toliko očigledni, faktori koji, na godišnjem nivou, dovode od 1,5 miliona srčanih udara i 500.000 smrtnih slučajeva, kao posledice toga.

Nisam majka i nisam svesna koliko porođaj može da bude bolna stvar u životu jedne žene, ali bol koju sam osetila dok je u meni tutnjala bakterija Ešerihija koli, najžešći je.
 

Istraživanja i statistike pokazuju da se poslednjih godina registruje sve više autimunih oboljenja, koja ukoliko se ne prepoznaju na vreme i ne tretiraju adekvatno, mogu izazvati ozbljnije zdravstvene komplikacije. Medicina razlikuje preko 80 ovakvih stanja, a neka od njih su npr. lupus, reumatoidni artritis, Hašimoto sindrom itd.

Arganovo ulje se dobija iz ploda argan drveta koje raste u Maroku. Izuzetno je retko, a zbog svojih neverovatnih svojstava itekako traženo u svetu lepote. To koliko je dragoceno svedoči i činjenica da su šume argana pod UNESCO zaštitom. Osim preporuke da se koristi u ishrani, i to kao sveže devičansko, upotreba ovog prirodnog ulja je i u sferi nege i lepote široka i preporučljiva.

Kinezi su dugo mislili da su organi u našem telu međusobno povezani, a kada nešto pođe naopako, celo telo se leči, a ne samo simptomi

Kinesko mapiranje lica ili "Mien Shiang" doslovno znači čitanje lice i tradicionalna kineska medicina čvrsto veruje da lice govori više priča od onoga li si lepa ili ne.