Kris Kilam, poznat i kao lovac na lekove, otkriva prirodne afrodizijake – biljke koje jačaju muški seksualni nagon. One će zapaliti vašu spavaću sobu i ispuniti vas vitalnošću i to u velikim dozama. Neke od ovih ekstrakata lako ćete pronaći i kod nas. Dostupni su kao dodaci ishrani ili biljni lekovi.

 

Tongkat ali (Eurycoma longifolia)

Ova korenasta biljka potiče iz Malezije i jugoistočnog dijela Azije. Radikalno poboljšava erektilnu funkciju, povišava nivo testosterona i čitavom telu daje energiju. Rezultat – prirodna vijagra.

Zlatni koren (Rhodiola rosea)

Pronađena je na području Sibira, a u lečenju se koristi njen koren. Deluje energetski na organizam, pojačava seksualnu funkciju i libido. Takođe, redukuje hormone stresa i na taj način štiti telo kao i um.

Johimbe (Pausinystalia yohimbe)

Kora ove afričke zimzelene biljke obiluje johambinom – stimulansom koji vrlo brzo deluje na naš nervni sistem i intenzivira cirkulaciju krvi u polnim organima.

Korov “napaljenog jarca” (Epimedium sagittatum)

Prema drevnoj legendi ovom kineskom biljkom hranile su se posebno “napaljene” koze. Njeni listovi imaju sličan efekat kao androgeni hormoni – poboljšavaju erektilnu funkciju, libido i opštu seksualnu vitalnost.

Ašuaganda (Withania somnifera)

Koren ove moćne indijske biljke koristi se već zadnjih 3000 godina za jačanje libida i seksualne vitalnosti. Takođe, poboljšava plodnost i zdravlje reproduktivnog sistema i smanjuje stres.

Katuaba (Erithroxylum catuaba)

Ova biljka raste u amazonskim prašumama Brazila, a njena kora se u celoj toj regiji koristi kao afrodizijak – za jačanje seksualne moći i vitalnosti.

Žaluh (Ferulis hermonis)

Žaluh potiče sa Srednjeg istoka, srodan je s peršunom, a raste na nepreglednim stazama planine Harmun. Ekstrakti njenog korena sadrže supstance koje šire krvne sudove i podstiču cirkulaciju, samim tim i seksualni nagon.

Maka (Lepidium meyenii)

Ova repolika biljka spada u porodicu rena, a raste na području Perua. Maka sadrži materije koje vrlo snažno utiču na seksualnost. Nazivaju je i superhranom, a može se dodavati u pića, kolačiće, palačinke ili bilo kakvu drugu hranu. I male količine njegovog ekstrakta mogu vas održavati potentnim ceo dan.

Žen-šen (Panax ginseng)

Koren ove biljke od pamtiveka je jedan od bisera tradicionalne kineske medicine. Povećava vitalnost celog tela, jača imunitet te seksualnu moć i funkciju. Barem dva naučna istraživanja dokazala su da 900 mg crvenog žen-šena dnevno značajno pomažu u lečenju erektilne disfunkcije.

Sibirski žen-šen (Eleutherococcus senticosus)

Sibirski i azijski ženšen, adaptogen biljke, često se koriste kod problema erektilne disfunkcije. Sibirski žen-šen vrlo efikasno jača ceo organizam i podstiče seksualnu želju i funkciju.

Babin zub (Tribulus terrestris)

I za izdvaja se biljka, ne preterano marketinški privlačnog naziva na našem jeziku, – babin zub. U pitanju je samonikli korov, koji raste u Srbiji, a za njega znaju i drugi evropski i azijski narodi, naročito Bugari. Plod tribulusa koristi se kod erektilne disfunkcije, ali i kod muške neplodnosti, što ga čini jednom pravom mačo biljkom, uprkos imenu.

dnevne.rs

(Telegraf)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner