Vazelin je je jedan od proizvoda koji se često potcenjuje, iako ovaj jeftin i jednostavan gel može mnogo toga učiniti za svakoga od nas. Vazelin sprečava oštećenja kože nastala od uticaja vetra, ublažava psorijazu, kožne alergije, groznice, ekceme, hemeoroide, odstranjuje uši iz kose, koristi se kao intimni lubrikant (to sigurno znate), za negu kod muših polnih kožnih bolesti, protiv krvarenja iz nosa, a može se njime i sprečiti udisanje polena iz vazduha ako se namaže na nozdrve.

 

Može se koristiti kao zaštitno sredstvo prilikom bojenja, da ne bi boja, lak, masnoća ili ulje dospeli na kožu ili neku osetljivu radnu površinu. Može se njime odstraniti žvakaća guma iz kose, skinuti sa prsta preusko prstenje ...

Ali jeste li znali da vazelin možete koristiti i za sledeće stvari?

Evo za što vam ovaj jeftin proizvod sve može poslužiti:

1. Dugotrajan miris parfema

Pre nego što stavite omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mesto koje ćete poprskati. Parfem će trajati mnogo duže.

2. Savršene obrve

Ukoliko imate neposlušne obrve, odnosno dlake koje se stalno pomeraju i čine vaše obrve čupavim, namažite vrlo tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti poslušne.

3. Ispucale usne

Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao stick za usne. Vaše usne će biti negovane, hidratizirane i meke.

4. Prelijepe duge trepavice

Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i negovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste naneli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite više dana za redom, promena je zagarantirana. Napomena: prethodno skinite šminku s očiju.

5. Potrošili ste svu šminku

Spremate se za izlazak ali ste zaboravile da ste istrošile omiljeni ruž ili senku. Mrvice šminke koje su vam ostale pomešajte s malo vazelina i nanestite na lice, niko neće primetiti razliku.

6. Meka stopala

Vazelin je odličan za negu ispucale kože uopšte, a ako imate taj problem sa kožom stopala - vazelin je pravo rešenje za vas. Savet je da kada ga namažete, obucite i čarape kako bi se što duže održao na koži.

7. Za skidanje šminke

Ukoliko imate osetljivu kožu i reagujete na preparate za skidanje šminke, vazelin je pravo rešenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju već je i odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida tako lako.

8. Posle depilacije

Кoža vam je crvena i iritirana posle depilacije, namažite iritirani deo vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će vrlo brzo nestati.

9. Ispucali vrhovi kose

Ako vam je kosa spremna za šišanje, a vi je puštate i ne želite menjati dužinu, vazelin je rešenje. Namažite krajeve sa malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.

10. Mrlje od šminke

Slučajno ste uspeli isprljati odeću karminom. Nanestite malo vazelina na mrlju i protrljajte, mrlja će odmah nestati.

11. Mrlje od boje za kosu

Obojili ste kosu, ali ste i obojili i pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na umazana mesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.

12. Stavljanje naušnica

Ako vas ponekad boli stavljanje i skidanje naušnica, namažite rupice sa malo vazelina i bol će nestati.

uspesnazena.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner